Recepten

Griekse gehaktballen met feta

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 500 g varkens- en kalfsgehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 100 g fetakaas, verkruimeld
  • 50 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels Hey Falafel
  • 1/2 kopje broodkruimels
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Meng het varkens- en kalfsgehakt in een grote kom samen met de fijngehakte ui, knoflook, het ei, de verkruimelde fetakaas, de fijngehakte zongedroogde tomaten en peterselie. Voeg de Hey Falafel-kruiden, het paneermeel, zout en peper toe. Kneed het geheel goed door zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.

Vorm het mengsel tot gehaktballetjes en zorg dat ze allemaal een gelijke grootte hebben.

Verhit wat olijfolie of boter in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen 8-10 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Draai ze regelmatig om zodat ze aan alle kanten mooi gelijkmatig garen.

Serveer de Griekse gehaktballetjes op een bedje van rucola, samen met knapperige aardappelpartjes en bestrooi ze met wat extra feta voor een heerlijke smaakboost.

Voor een frisse touch kun je er een kom zelfgemaakte tzatziki bij serveren.

Smakelijk!

Toon alle recepten