Five Spice eendenborst met citrussalade
Ingrediënten: Gevogelte
Ingrediënten
- 2 of 3 eendenborstfilets (afhankelijk van de grootte)
- 3 tl Five Spice
- Pyramid Salt
- 2 pompelmoezen
- 3 sinaasappelen
- 1 rode ui
- 1 granaatappel
- Verse koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
Perfect bij kip en varkensvlees, hemels bij eend! Zowel als rub als marinade voor borst en billen. Five Spice is ook zeer populair bij de thuisbakker, waar het een exotische toets geeft aan winters gebak en snoepgoed.
Serveer als voorgerecht. Of als hoofdgerecht in combinatie met gestoomde rijst, koolsla, gepureerde knolgewassen, een noedelsalade, gestoomde groenten of brood.
Haal de eendenborstfilets anderhalf uur voor serveren uit de koelkast. Snijd voorzichtig de vetlaag van de eendenborstfilet kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat en marineer met Five Spice en Pyramid Salt. Laat de eend een uur op kamertemperatuur rusten.
Verhit een pan zonder vetstof en bak de eendenborstfilet op de vetkant gedurende 3 à 4 minuten. Draai om en kleur ook deze kant licht aan. Zet voor 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. De eend heeft nu een kerntemperatuur van ongeveer 60°C en moet nu veerkrachtig aanvoelen. Laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te versnijden.
Schil en ontpit de citrusvruchten en snijd in stukken. Snijd de rode ui in dunne reepjes. Marineer met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Werk af met granaatappelpitten en verse koriander. Voeg rode sla, krulandijvie of romeinse sla toe voor meer volume in de citrussalade.