MERKEN > MOYA MATCHA
Premium matcha poeder
De hoogste kwaliteit matcha uit de Uji- regio in Kyoto. Deze regio staat bekend voor zijn superieure groene thee en optimale groeiomstandigheden. Moya werkt samen met kleinschalige familiebedrijven die de matcha biologisch telen.
Waarom Moya Matcha?
- Duurzame samenwerking met de Japanse boeren
- Superieure kwaliteit
- Zorgvuldige teelt
Het verhaal van Moya Matcha
Saito, medeoprichtster van Moya Matcha volgde verschillende interationale stu-dies. Zo vergaarde ze onder meer expertise over macrobiotische voeding en het belang van een evenwichtig voedings-patroon. Verder volgde ze ook opleidingen aan verschillende prestigieuze kokscholen in Japan en Frankrijk.
In haar Europees kookatelier creëerde Saito een microkosmos waar ze nieuwe smaken ontdekte en haar culinaire repertoire verder uitwerkte. Zo kreeg ze onder meer de kans om te koken voor het Amerikaanse diplomatieke korps in Parijs en beroemdheden zoals Karl Lagerfeld.
Sinds 2013 is Saito actief betrokken in de introductie van biologische matcha in de Europese keuken.
2 jaar later stichtte ze haar eigen matcha merk – Moya Matcha – op, toegewijd aan haar grootste passie: biologische, kwalitatieve matcha.
Een greep uit het assortiment
Ontdek hieronder een selectie producten van dit merk.