MERKEN > WALTSON
Smaakvolle handbaked chips
Waltson chips worden op ambachtelijke wij-ze gebakken zoals de eerste chips in de jaren ‘50, geoptimaliseerd door hedendaagse technieken. Na een strenge selectie worden de chipsaardappelen gesneden en in kleine hoeveelheden gebakken in hoogkwalitatieve zonnebloemolie. De ervaren meesterbakker gaart de chips op een authentieke, langzame manier. Dit resulteert in knapperige chips met een duidelijke aardappelsmaak.
Waarom Waltson?
- 100% natuurlijk
- Allergeenvrij
- Ambachtelijk, langzaam gegaard

Het verhaal van Waltson
In 1905 stichtten de bedover-grootouders van Joost als jonge landbouwers een eigen boerderij in Staden, West-Vlaanderen. De stevige zandleemgrond is er ideaal voor de teelt van aardappelen. Dit betekent meteen het startpunt van deze lijn gepassioneerde aardappeltelers en -handelaars.
Fast forward naar 1965. Walter neemt het bedrijf over van zijn ouders en breidt uit. De focus ligt op het verhandelen van aardappelen in heel België.
In 2001 zet Joost samen met zijn vrouw Katrien, zijn schouders onder het fa-miliebedrijf. Intussen specialiseren ze zich steeds verder in de handel van chipsaardappelen.
Met de jaren groeit ook de droom om de gigantische kennis die ze hebben opgebouwd over chipsaardappelen om te zetten tot een eigen merk. In 2020 is het eindelijk zover: de artisanale Waltson Chips zijn geboren.
Ook in de naam van het merk zit hun ambachtelijk DNA vervat. Waltson is namelijk een samentrekking van Walter – de vader van Joost – en Son – zijn zoon.
Waltson is het smakelijk resultaat van meer dan 100 jaar know-how!
Een greep uit het assortiment
Ontdek hieronder een selectie producten van dit merk.