Recepten

Boterkip met gehaktballen

Gangen: ,
Ingrediënten:

Ingrediënten

Gehaktballen:

  • 400 g kippengehakt
  • 1 kleine ui, fijn geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 1/2 kopje broodkruimels
  • 1 theelepel Garam Masala
  • Zout en peper naar smaak

De saus:

  • 1 eetlepel boter of olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 dl room (of kokosmelk)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel Garam Masala
  • ½ theelepel Aleppo Chili (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander als garnering

Bereiding

Meng in een grote kom het kippengehakt met de fijn geraspte ui, geperste knoflook, het ei, de broodkruimels, Garam Masala, zout en peper. Kneed alles goed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.

Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen ongeveer 8-10 minuten, totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze even apart.

In dezelfde pan smelt je wat boter en voeg je de fijngesneden ui, knoflook en geraspte gember toe. Bak dit 3-4 minuten totdat alles lekker zacht en licht goudbruin is. Voeg dan de Garam Masala en kurkuma toe en bak dit nog 1-2 minuten mee om de kruiden goed vrij te laten komen.

Nu voeg je de tomatenblokjes uit het blik, de room en de Aleppo chili toe. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Proef de saus en breng hem op smaak met zout. Als je wilt, kun je extra kruiden toevoegen voor meer diepte.

Serveer de gehaktballen in de saus met een frisse garnering van verse koriander. Dit gerecht is perfect met naanbrood en gekookte rijst.

Smakelijk!

Toon alle recepten